OGŁOSZENIA

Projekt - Seniorzy dla Seniorów

2012-06-12

Drodzy Państwo,

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Luborzycy ze Związkiem Centralnym Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczyna realizację projektu „Nie tacy straszni jak nas malują - Seniorzy dla Seniorów”,  finansowanego w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2012. Projekt będzie realizowany w okresie od czerwca do grudnia 2012 r. na terenie trzech małopolskich powiatów: brzeskiego, krakowskiego i oświęcimskiego.

Do udziału w nim zapraszamy aktywne i zaangażowane społecznie osoby powyżej 50 roku życia, wyrażające chęć działania na rzecz seniorów lokalnej społeczności.

Projekt zakłada przeprowadzenie cyklu szkoleń komputerowych oraz rozwoju osobistego w blokach weekendowych od lipca do października 2012 , wykształcenie liderów społecznych wśród osób starszych, a także założenie Kolpingowskich Klubów Seniora z bogatą ofertą kulturalno-społeczną w trzech miejscowościach: Chełmku, Jadownikach i Luborzycy.

Aby zgłosić się do projektu wystarczy wypełnić załączoną ankietę motywacyjną i dostarczyć do 22.06.2012 r. przedstawicielom Rodzin Kolpinga:

Spośród kandydatów zostanie wyłonionych 18 osób (po 6 dla każdej miejscowości), które zostaną zaproszone na spotkanie informacyjne pod koniec czerwca 2012 r. Zachęcamy, aby Państwo promowali nasz projekt wśród znajomych.

Bliższych informacji o projekcie udziela jego koordynator Michał Ptak

pod nr tel. 12 418 77 77 lub drogą mailową: mptak@kolping.pl.

lub osoby zajmujące się zgłoszeniami w każdej z Rodzin Kolpinga w Chełmku, Jadownikach

i Luborzycy.

Ankiety proszę przesyłać drogą mailową bądź osobiście – do RK  Luborzyca

- Katarzyna Prusak tel.504 104 012 e-mail: kprusak@kolping.pl.

- Janina Scheib tel.604 463 383 e-mail: jsheib@kolping.pl.

Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszej propozycji!